Clicky


TIP Trailer Services verlengt bandencontract met Goodyear

TIP Trailer Services verlengt bandencontract met Goodyear
13-11-2014 09:35 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NIEUWEGEIN - TIP Trailer Services heeft het bestaande contract voor vrachtwagenbanden met Goodyear verlengd tot eind 2016, wanneer de twee bedrijven 10 jaar samenwerking zullen vieren.

TIP Trailer Services is met meer dan 50.000 voertuigen één van Europa's vooraanstaande dienstverleners op het gebied van transportmaterieel. Het bedrijf specialiseert zich in de lease en verhuur van trailers, tankers en ander materieel.

Het contract, dat betrekking heeft op de levering, de service en het beheer van banden voor TIP Trailer Services, ging in 2006 van start. Het feit dat dit contract opnieuw is verlengd, onderstreept het vertrouwen dat het bedrijf stelt in de hoogwaardige producten, diensten en oplossingen die Goodyear al bijna 10 jaar aan hen levert.

"Bij TIP Trailer Services hebben de veiligheid, betrouwbaarheid en prestaties van ons materieel de hoogste prioriteit. Goodyear heeft uitmuntende producten, uitmuntende dienstverleners en de beste oplossingen geleverd die aan de hoogste normen voldoen met betrekking tot deze doelen. Op het gebied van bandenbeheer zorgen de programma's van Goodyear ervoor dat de facturering eenvoudig en betrouwbaar verloopt. We kunnen nu opdracht- en factuurgegevens direct uploaden naar ons systeem. Dit brengt de administratie terug tot een absoluut minimum", aldus Peter Sijs van TIP Trailer Services.

"We zijn verheugd dat TIP Trailer Services het zeer omvangrijke contract opnieuw heeft verlengd, zodat we niet alleen hun banden leveren, maar deze ook onderhouden en beheren via ons programma voor bandenbeheer Goodyear FleetFirst," verklaarde Jan-Piet Huylebroeck, Sales Director Truck Tires, Goodyear Europa, Midden-Oosten en Afrika.



Voor het bandenbeheer vormt Goodyear FleetOnlineSolutions (FOS) een essentieel onderdeel van het contract. Het systeem voor bandenbeheer is voor TIP en Goodyear toegankelijk via internet, evenals voor de servicenetwerken van beide bedrijven. Het biedt details van het afgesproken bandenbeleid en gegevens over ieder voertuig aan het TruckForce-dienstverlenersnetwerk. Deze online tool vermindert de uitvaltijd en het papierwerk en levert tegelijkertijd centrale rapportage over bandenprestaties en bijbehorende kosten.

De geleverde banden omvatten Goodyear- en Dunlop-merken, evenals TreadMax en NextTread vernieuwde banden. De belangrijkste maten die door TIP worden gebruikt zijn 385/65R22.5, 385/55R22.5 en 435/50R19.5 met inbegrip van de onlangs geïntroduceerde brandstofbesparende Goodyear FUELMAX T 435/50R19.5-band die respectievelijk 'A' en 'C' EU-bandenlabels behaalt op het gebied van brandstofefficiëntie en grip op natte wegen. Het gebruik van hoogwaardige vernieuwde banden zorgt er verder voor dat de beste totale kostenprestaties kunnen worden geleverd.