Clicky


Geen geld ex-werknemers Frigoline door verdenking faillissementsfraude

Geen geld ex-werknemers Frigoline door verdenking faillissementsfraude
12-11-2014 16:08 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

HUISSEN - Ex-werknemers van het op 29 september failliet verklaarde Frigoline uit Huissen (Gld) krijgen geen geld meer van het UWV. Er bestaat een verdenking van faillissementsfraude.

Directeur van het gesneuvelde transportbedrijf is Bas Selman. Hij is vaker betrokken geweest bij faillissementen.

"Naar aanleiding van dat faillissement is het UWV een onderzoek gestart naar de rechtmatigheid van dit faillissement", beaamt een oud-werknemer. "Het gevolg hiervan is dat de voorschotten die het UWV verstrekt opgeschort zijn."

Niet betaald

"Het onderzoek kan maximaal zes maanden duren. De ontslagen personeelsleden van Frigoline B.V. zijn hiervan de dupe."

"Het salaris is al niet meer betaald vanaf juni. Wij voelen ons in de steek gelaten door directeur Selman. En door de instanties die de werknemer dient te beschermen. Wij kunnen nergens ons recht halen, terwijl die man gewoon door kan gaan met ondernemen", sombert de oud-werknemer.

Handel en wandel

Bestuurder Edwin Atema van FNV Bondgenoten volgt de handel en wandel van Selman al langere periode. En zegt er het volgende over: "Het is het zoveelste bedrijf van Selman dat failliet gaat. En nu zegt het UWV: Hier stinken wij niet in."

"Voor de werknemers is het buitengewoon sneu. Maar ik vind het een goede zaak dat faillissement fraude wordt aangepakt. De gedupeerde werknemers kunnen de vakbond of zelf een advocaat inschakelen", gaat Atema verder.

Postbusfirma

"Tot voor kort werkte Selman gewoon door via het Duitse Frigoline GMBH. Dat is een Duitse postbusfirma die in ons land cabotageritten laat uitvoeren", benadrukt Atema.

De nieuwsredactie van Transport Online heeft contact gezocht met curator Carla Nijhuis uit Arnhem. Zij doet het faillissement van Frigoline. Zij was woensdagmiddag niet bereikbaar voor uitleg.