Clicky


Dode en drie zwaargewonden bij twee zware ongevallen op Duitse A9

Dode en drie zwaargewonden bij twee zware ongevallen op Duitse A9 [+foto's]
12-11-2014 11:01 | Ongevallen | auteur De Redactie

DESSAU/WOLFEN(D) - Op de Duitse A9 zijn dinsdagmiddag twee ernstige ongevallen gebeurd waarbij de bestuurder van een bestelbus om het leven is gekomen. Daarnaast raakten drie vrachtwagenchauffeurs ernstig gewond.

Het eerste ongeval vond kort voor 12:10 uur plaats bij Dessau-Zuid richting Berlijn. Vier vrachtwagens reden daar op elkaar. Waarschijnlijk doordat ze te weinig afstand van elkaar hielden klapten ze op elkaar toen er een file ontstond, meldt de Duitse politie. Eén vrachtwagenchauffeur raakte bij dit ongeval zwaargewond.

Tijd om na het ongeval bergings- en opruimwerkzaamheden te starten was er niet want rond 14:15 uur vond er ter hoogte van Raststätte Köckern opnieuw een ernstig ongeval plaats. Hierbij waren drie vrachtwagens en een bestelbus betrokken. Mogelijk was hier een niet opgemerkte file de oorzaak van het ongeval.

Bij het ongeval kwam de 33-jarige bestuurder van een bestelbus om het leven. Twee vrachtwagenchauffeurs raakten ernstig gewond.

De bergings- en opruimwerkzaamheden duurden tot woensdagochtend. Vrachtwagenchauffeur Roland Veldhuizen stuurde Transport Online foto's van gisteravond laat. Bergers waren toen nog druk doende de wrakken te bergen.

©Foto's: Roland Veldhuizen