Clicky


TNT breidt service in Europa uit met nieuwe luchtverbindingen naar Duitsland en nieuw depot in Nederland

TNT breidt service in Europa uit met nieuwe luchtverbindingen naar Duitsland en nieuw depot in Nederland
11-11-2014 13:31 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - TNT breidt de service in Europa uit met de bouw van een nieuw internationaal depot in Eindhoven en de start van luchtverbindingen met Hannover (Duitsland). Beide initiatieven passen in de strategie van het bedrijf om te investeren in zijn Europese netwerk en om de operationele efficiëntie en het niveau van de dienstverlening te verbeteren.

De eerste paal voor het nieuwe TNT-depot in Eindhoven is geboord. De nieuwe faciliteit van 6.350 m2 komt in de plaats van het bestaande gebouw dat TNT in de stad huurde. Dat is te klein geworden. Naar verwachting zal het depot in juni 2015 worden opgeleverd. Het nieuwe depot wordt uitgerust met de modernste sorteer- en laadinfrastructuur en zal 99 docks tellen voor bestelbusjes en vrachtwagens. Het zal de productiviteit, capaciteit en arbeidsomstandigheden van de 250 medewerkers op de site verbeteren.

Daarnaast zal de nieuwe site TNT in staat stellen de grotere volumes pakketten en vracht te verwerken en te leveren in Noordwest-Europa, onder meer door rechtstreekse leveringen naar de klant en dagelijkse verbindingen via de weg met Luik, Arnhem, Northampton, Parijs en Zurich. Het nieuwe depot zal vooral zendingen van klanten uit de hightech en healthcare industrie behandelen.

TNT breidt ook zijn dienstverlening naar Duitsland uit, Europa’s grootste markt voor expreslevering. Voortaan verbinden vijf vluchten per week Hannover met de grootste internationale air hub van TNT in Luik (België), Hannover met Billund (Denemarken) en Oslo (Noorwegen) met Hannover. Op alle vluchten wordt een Boeing 737-400 vrachtvliegtuig ingezet.

Hannover is een belangrijke poort naar het noorden van Duitsland, met onder meer de steden Hamburg, Bremen en Maagdenburg. Dankzij de dagelijkse nachtvlucht van Luik naar Hanover Langenhagen kunnen dringende zendingen de volgende ochtend voor 9 uur in de regio geleverd worden. Met nieuwe zendingen aan boord zet het vliegtuig vervolgens koers naar Denemarken. De vlucht die elke nacht Hannover naar Luik vertrekt, is afkomstig uit Oslo en maakt late ophalingen in Noord-Duitsland mogelijk, alsook levering de volgende dag in gans Europa. De nieuwe luchtverbindingen zijn vooral interessant voor autoconstructeurs en industriële bedrijven. Zij moeten immers kunnen rekenen op tijdkritische import- en exportdiensten.

TNT is sinds vele jaren actief in Hannover. Om de weg- en luchtactiviteiten beter op elkaar te laten aansluiten, verhuisde het bedrijf in 2012 zijn lokale kantoren en road transit hub naar een groot gebouw op de terreinen van luchthaven. Door nu ook eigen vluchten te laten landen op Langenhagen Airport, de grootste luchthaven van Nedersaksen, geeft TNT zijn klanten voortaan nog meer controle over hun zendingen.