Clicky


Belgische loodsen bang voor ebola

Belgische loodsen bang voor ebola
11-11-2014 10:47 | Algemeen | auteur De Redactie

ANTWERPEN - De loodsen, werkzaam in de Belgische havens, zijn bang ebola op te lopen. Volgens de Beroepsvereniging van Loodsen zouden de havens verre van waterdicht zijn voor het voorkomen van een eventuele besmetting. Volgens de beroepsvereniging lopen de loodsen een beduidend risico op besmetting tijdens hun werk.

"Bijna dagelijks worden de Vlaamse havens aangelopen door schepen uit West-Afrika. Niet zelden zijn deze schepen ettelijke dagen of weken onderweg voor ze de Belgische kust bereiken, waar loodsen aan boord van deze schepen gaan om de veilige navigatie vanop zee naar de haven te waarborgen", zegt de beroepsvereniging dinsdag tegen persbureau Belga.

Tijdens de uitoefening van hun werk komen zij in nauw contact met alle bemanningsleden. "Dat gebeurt onder meer bij het aan boord komen met de matrozen op dek en tijdens de navigatie met de kapitein en de stuurlui. Niet zelden krijgen zij een maaltijd met koude of warme dranken aangeboden en daardoor is er eveneens nauw contact met het keukenpersoneel", aldus de Beroepsvereniging van Loodsen.