Clicky


Scholiere tot twee keer toe aangereden

Scholiere tot twee keer toe aangereden
10-11-2014 11:38 | Ongevallen | auteur De Redactie

SLAGHAREN - Op de Herenstraat in Slagharen is maandagmorgen een 20-jarige vrouw uit Slagharen ernstig gewond geraakt nadat ze tot twee keer toe aangereden werd.

Het ongeluk werd omstreeks 07.30 uur gemeld. Gezien de ernst zijn meerdere eenheden van de hulpverleningsdiensten naar de plaats van het ongeval gegaan.

Op de rijbaan werd een zwaargewonde vrouw aangetroffen. Passanten verleenden haar eerste hulp in afwachting van de komst van de ambulance. Na te zijn gestabiliseerd is zij onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De doorgaande weg is tijdelijk afgesloten geweest voor de hulpverlening en het onderzoek door de verkeersongevallendienst.

Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de vrouw uit de lijnbus was gestapt. Vervolgens liep zij achter de bus langs, die net optrok vanaf de bushalte richting Hollandscheveld. Zij werd geschept door een automobilist die haar in de duisternis te laat opmerkte, aldus de politie.

Zij bleef gewond op de rijbaan liggen. De chauffeur van een naderende vrachtwagen kon niet meer tijdig stoppen, maar stuurde zijn voertuig zodanig dat het slachtoffer niet onder maar tussen de wielen kwam. Een tweede vrachtwagenchauffeur kon tijdig remmen.

De vrouw is met diverse verwondingen, waaronder ernstig been- en armletsel in het ziekenhuis opgenomen. Voor alle betrokkenen is slachtofferhulp geregeld. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval.