Clicky


Zeeland Seaports houdt groei in overslag vast

Zeeland Seaports houdt groei in overslag vast
06-11-2014 13:22 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VLISSINGEN - Groei van overslag bij bedrijven in de Zeeuwse haven zorgt voor een stijging van de overslagcijfers van Zeeland Seaports met 4,5% ten opzichte de eerste negen maanden van vorig jaar. In totaal werd 26 miljoen ton goederen over zee aan- en afgevoerd. In lijn met de eerste zes maanden is een duidelijke toename van de export zichtbaar met bijna 20%.

Met uitzondering van het segment stukgoed (10%) vertonen alle andere segmenten groei. De grootste goederenstroom in de haven, natte bulk, is de sterkste groeier met een toename van bijna 20%. Deze groei wordt mede veroorzaakt door uitbreiding van de tankopslag en door groei van de boord-boord overslag. Droge bulk kende een kleine groei in de overslagcijfers (+0,5%). RoRo (+3,5%) en containers (+9%) laten ook een stijging zien, maar zijn relatief bescheiden segmenten voor de Zeeuwse haven.

Zeeland Seaports doet op basis van deze cijfers nog geen voorspellingen voor de rest van 2014 en de kwartalen daarna omdat het herstel van de economie nog fragiel is.

Als havenbedrijf beheert, exploiteert en ontwikkelt Zeeland Seaports de havengebieden van Vlissingen/Borsele en Terneuzen. Samen vormen ze één havengebied dat strategisch is gelegen in Noordwest-Europa met een gunstige toegang vanaf de monding van de Westerschelde en met zeer goede achterlandverbindingen. De vele industriële en logistieke bedrijven in het havengebied zorgen er voor dat Zeeland Seaports op basis van overslag de derde zeehaven van Nederland is.