Clicky


Wederom een bijzondere Iveco voor Transpo Nuth

Wederom een bijzondere Iveco voor Transpo Nuth
03-11-2014 16:05 | Iveco | auteur De Redactie

VENRAY - Tijdens de Transport Compleet beurs te Venray van 11-13 november aanstaande zal Transpo Nuth wederom een bijzondere Iveco overhandigd krijgen door Charles Feijts Bedrijfswagens. Was het in 2012 een 39-tons 8x4 met 10 tons naloopas, en in 2013 een 6x2 LZV Euro VI, dit jaar is het een 50-tons 10x4 Euro VI met een nog niet eerder vertoonde configuratie.

De nieuwe Iveco Trakker met Cursor 13 450 SCR-only motor en een ZF AS-Tronic 16S2630 geautomatiseerde versnellingsbak heeft met een rijklaar eigen gewicht van slechts 18.400kg een nuttig laadvermogen van maar liefst 31.600kg. De totale lengte van het voertuig, opgebouwd met een 8 meter lange en 29 kubieke meter metende geïsoleerde achterwaartse Gijsbertsen kipper, is slechts 9.95 meter. De compacte opbouw, korte wielbasis en 4 gestuurde assen zorgen voor een zeer kleine draaicirkel.

Het oorspronkelijke 4x4 chassis met 10mm dikke langsliggers is voorzien van een innerliner van nogmaals 10mm. Drie 10-tons stuurassen zijn gepositioneerd op minimaal 1.820mm voor en achter de trekas. Met uitzondering van de 1e as zijn alle assen luchtgeveerd, liftbaar en met elkaar communicerend voor wat betreft aslast overheveling. In lege toestand kan het voertuig zich voortbewegen met slechts 2 assen op het wegdek, de overige zijn gelift en sturen dan niet meer mee. De chauffeur kan, binnen bepaalde randvoorwaarden, alle assen zelf bedienen naarmate inzet, situatie en belading dat noodzakelijk maken.

Transpo-Nuth is een dienstverlener die met meer dan 100 eigen trekkers en motorwagens in vele gespecialiseerde markten thuis is.
Door een betrouwbare en klantgerichte manier van werken en het continu streven naar verbeteringen op het gebied van kwaliteit, efficiency en opleiding van medewerkers, laat men niets aan het toeval over. Het bedrijf kent zes disciplines. Handel in losgestorte goederen, bestratingmaterialen, zand, grind en mineralen, exceptioneel en zwaartransport, vervoer met open wagens met eigen laadkranen tot 100 ton/meter, gespecialiseerd transport voor ziekenhuizen, elektronica- en bierindustrie, transportbegeleiding en internationaal transport van staal en staalgelieerde producten.

Charles Feijts Bedrijfswagens heeft vestigingen in Born, Heerlen en Venlo en is dealer van IVECO, FIAT en ISUZU bedrijfswagens. Dochteronderneming BUCA Hydrauliek & Trailer, is dealer van PALFINGER en NCH laadkranen en afzetsystemen. CFG is zo in staat een compleet pakket aan transportoplossingen te bieden. In alle vestigingen verleent CFG service aan verschillende merken bedrijfswagens, trucks, trailers en hydraulische laad- en lossystemen.