Clicky


Meer omzet, minder winst voor PostNL

Meer omzet, minder winst voor PostNL
03-11-2014 10:06 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - PostNL heeft in het derde kwartaal een twee procent hogere winst geboekt, maar hield daar nauwelijks iets aan over. Onder de streep maakte de postbezorger twaalf miljoen euro winst, tegen 218 miljoen euro een jaar geleden, bleek maandag bij de publicatie van de kwartaalcijfers. De omzet bedroeg 988 miljoen euro.

De winst daalde onder meer omdat PostNL afgelopen kwartaal een belastingafdracht deed van 65 miljoen euro. Daarnaast werd het aandeel van PostNL in TNT Express 125 miljoen euro minder waard.

Het postbedrijf kampt al kwartalen met dalende volumes in de Nederlandse postmarkt, en daar was afgelopen kwartaal geen uitzondering op. Het concern zag een daling van 11,1 procent op jaarbasis, waardoor de omzet in die tak met vijf procent daalde. De pakkettenafdeling en de internationale tak zagen hun omzet met ongeveer acht procent toenemen, maar ook de kosten stegen in die segmenten.

PostNL wist de schade op de postmarkt nog beperkt te houden door de prijzen te verhogen en kosten te besparen. Dat zal ook komend jaar nodig zijn. "We zijn bezig met verdere maatregelen om de winstgevendheid te verbeteren", meldt het bedrijf in een verklaring bij de cijfers. Afgelopen kwartaal wist PostNL de kosten met 25 miljoen euro terug te schroeven. Daarvan werd 21 miljoen bespaard op de Nederlandse posttak. (Novum)