Clicky


Grote brand bij Amsterdamse Vondelpark

Grote brand bij Amsterdamse Vondelpark
31-10-2014 15:38 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bij het Amsterdamse Vondelpark heeft vrijdagmiddag korte tijd een grote brand gewoed. De brand woedde in een gemeentelijke opslagplaats tussen het park en de Overtoom, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brandweer heeft het vuur ter hoogte van de Kattenlaan inmiddels onder controle en is bezig met nablussen. Daarbij komt nog veel rook vrij. Vanwege de rookontwikkeling is een deel van de Overtoom voorlopig afgesloten. Omwonenden krijgen het advies deuren en ramen uit voorzorg gesloten te houden, maar de rook bevat geen hoge concentratie gevaarlijke stoffen.

Een woordvoerder van de brandweer kon nog niet zeggen waardoor de brand is veroorzaakt. In de loods, die aan het stadspark grenst, stonden drie elektrokarren opgeslagen. De elektrische wagentjes worden gebruikt bij schoonmaakwerkzaamheden in het park. "Het is onduidelijk of een van de karren vlam vatte of dat het vuur elders in de schuur is ontstaan."

De rookpluimen die bij de brand vrijkwamen waren tot in de wijde omgeving te zien. Twitteraars door heel de stad plaatste foto's van de rook op Twitter. (Novum)