Clicky


Werknemers distributiecentrum Lidl Tiel maandag in actie

Werknemers distributiecentrum Lidl Tiel maandag in actie
31-10-2014 10:49 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

TIEL - Maandag 3 november om 12.00 uur bieden ongeveer vijfentwintig werknemers van het distributiecentrum van de Lidl in Tiel een petitie aan Berry van Woerkom, DC-manager Lidl. De werknemers willen een verbetering van hun arbeidsomstandigheden en Gewoon Goed Werk.

De petitie is ondertekend door zeventig werknemers, meer dan de helft van de werknemers. Ook uitzendkrachten hebben hun handtekening gezet, maar uit angst voor hun baan hebben zij dit anoniem gedaan.

Kaderlid Jacub Jakubczak licht de petitie toe: "Wij vinden Lidl een goede werkgever, maar er zijn een aantal punten die wij graag verbeterd willen zien, zodat wij ons werk nog beter en gemotiveerder kunnen uitoefenen."

Verbeterpunten

De werknemers willen verbeteringen van roosters, roulatie van de werkzaamheden, veiligheid op de werkvloer, vakantieaanvragen en ze willen contracten voor Poolse werknemers in het Pools krijgen. Ook willen de werknemers dat er onderzoek wordt gedaan naar het nieuw ingevoerde 'voice picking'-systeem. Werknemers krijgen daarmee opdrachten via een koptelefoon met een robotstem. Zij moeten ter controle op dezelfde monotone robottoon antwoorden in hun microfoon. Dit 'voicepicking' geeft veel storingen en veroorzaakt lichamelijke klachten bij werknemers. De werknemers willen graag dat al deze klachten worden onderzocht en opgelost. FNV Handel wil hierover samen met kaderleden voor donderdag 13 november een gesprek voeren met Lidl.

Op het distributiecentrum van de Lidl in Tiel werken ongeveer 130 mensen, onder wie ca. 30 uitzendkrachten.