Clicky


Tom Coronel geeft broer schuld van rentree in Dakar

Tom Coronel geeft broer schuld van rentree in Dakar
30-10-2014 19:46 | Sport | auteur De Redactie

HUIZEN - Naast Tim Coronel staat begin volgend jaar ook zijn tweelingbroer Tom aan de start van de 36e editie van de Dakar-rally. Na zijn eerste deelname in 2009 verkondigde Tom nog nooit meer mee te willen doen. "Ik heb me erin laten lullen", liet hij donderdag evenwel weten bij de presentatie van het Maxxis Dakarteam in Huizen.

Coronel vervult een dubbelrol in de woestijnrally, die dit jaar door Argentinië, Chili en Bolivia voert. Hij gaat namelijk ook voor RTL 7 verslag doen van hoe het de Nederlanders vergaat tijdens de etappes. "Ik hoop niet dat ik op ze hoef te wachten", zei Coronel met een knipoog. "Maar de laatste jaren wilde ik er al bij zijn vanwege mijn broer. Hij had nu nog een buggy. Dan kruipt het bloed waar het niet gaan kan."

Tom deed in 2009 samen met zijn broer mee in een buggy. Ze haalden de finish, maar speelden in het klassement geen rol van betekenis door een tijdstraf. Hun beste klassering was een elfde plaats in de twaalfde etappe. Tim is verheugd dat Tom terugkeert in de race. "We wilden het al in juli van de daken gillen, maar toen moesten we ons mond houden."

Het Maxxis Dakarteam bestaat naast de broers uit motorrijder Jurgen van den Goorbergh, Mark van den Heuvel, Frans van Lankveld en Martijn van Lankveld in de vrachtwagen en Kees Koolen en Mohamed Abu Issa op de quads. "We staan er heel goed voor. Ik denk dat we echt hoge ogen gaan gooien", laat Tim Coronel weten.

De Dakar-rally begint zondag 4 januari in Buenos Aires. In de Argentijnse hoofdstad is dertien dagen later ook de finish. (Novum)