Clicky


OM eist tbs en 20 jaar voor gifmoord op echtgenoot

OM eist tbs en 20 jaar voor gifmoord op echtgenoot
30-10-2014 16:29 | Binnenland | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - Tegen een 52-jarige vrouw uit Boxmeer die ervan wordt verdacht haar tweede echtgenoot door vergiftiging om het leven te hebben gebracht is donderdag twintig jaar cel en tbs geëist. Het Openbaar Ministerie wilde de vrouw eigenlijk ook vervolgen voor de moord op haar eerste echtgenoot, maar daarvoor ontbreekt bewijsmateriaal. In deze zaak beschuldigt het OM haar daarom van het onthouden van zorg aan het slachtoffer.

De vrouw, een thuiszorgmedewerker gespecialiseerd in het toedienen van medicatie en het verlenen van palliatieve zorg, werd in november aangehouden voor moord op haar 57-jarige echtgenoot uit Franeker in augustus 2012. Later kwam daar ook de verdenking van moord op haar eerste echtgenoot in 2004 bij. Beide mannen waren kerngezond toen ze ineens zo ziek werden dat ze overleden.

Bij onderzoek op het lichaam van de eerste echtgenoot werden geen sporen van medicijnen gevonden. Daarom kan het OM haar er niet van beschuldigen hem te hebben omgebracht. Wel zou de vrouw hem zorg hebben onthouden door geen dokter te raadplegen of met hem naar een ziekenhuis te gaan, terwijl ze wist dat hij ziek was.

In het lichaam van de tweede echtgenoot werden wel sporen van medicijnen aangetroffen. Voor hem had ze een levensverzekering afgesloten waarbij zij de handtekening van haar echtgenoot zou hebben vervalst.

De Brabantse had toen zij werd opgepakt inmiddels een nieuwe relatie. Zij wordt er ook van verdacht brand te hebben gesticht in de woning van deze man.

De rechtbank in Leeuwarden doet naar verwachting over twee weken uitspraak. (Novum)