Clicky


Lufthansa boekt meer winst in 'stabiel' kwartaal

Lufthansa boekt meer winst in 'stabiel' kwartaal
30-10-2014 10:37 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

FRANKFURT - Lufthansa heeft een 'stabiel' kwartaal achter de rug, waarin de Duitse luchtvaartmaatschappij zowel de omzet als de winst zag toenemen. Dat zei topman Carsten Spohr donderdag bij presentatie van de cijfers over het derde kwartaal. Lufthansa blijft daarom bij zijn winstverwachting voor dit jaar, ondanks de vele stakingen dit voorjaar.

De concurrent van Air France-KLM verwacht eind 2014 een miljard euro winst te hebben geboekt. Voor 2015 verwacht Lufthansa wel minder winst dan tot dusver. De luchtvaartmaatschappij sprak eerder van een nettowinst van twee miljard volgend jaar. Nu is dat bijgesteld tot 'significant meer' dan in 2014.

In het derde kwartaal zag Lufthansa zijn winst met een kwart oplopen naar 561 miljoen euro. Over de eerste negen maanden van dit jaar is dat een kleine vijfhonderd euro. Tussen januari en juni kwam Lufthansa namelijk in de rode cijfers uit, onder meer als gevolg van de stakingen van vorig jaar.

Ook de omzet van het Duitse concern nam vorig kwartaal toe, met 1,9 procent naar 8,5 miljard euro. Over het jaar tot dusver liggen de inkomsten juist een half procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam tussen januari en september daardoor uit op 22,6 miljard euro. (Novum)