Clicky


Geen tolheffing op lokale Duitse wegen

Geen tolheffing op lokale Duitse wegen
29-10-2014 17:50 | Buitenland | auteur De Redactie

BERLIJN - Duitsland voert tolheffing in op de Autobahn en op autowegen, maar andere wegen blijven hiervan gevrijwaard. Dat heeft de Duitse minister van verkeer Alexander Dobrindt woensdag gezegd in een interview met de krant Münchner Merkur. Ondermeer Nederland protesteert fel tegen de omstreden plannen van de christendemocraat.

Dobrindt zei de plannen later deze week te presenteren. Hij verwacht dat de inkomsten uit de tolheffing aanzienlijk hoger zullen uitkomen dan de eerder geschatte 300 miljoen euro. De minister gaf geen details over de plannen, maar zei wel dat deze op de autowegen zo zijn ingericht dat er geen discussie ontstaat over klein grensverkeer.

Nederland en andere landen verzetten zich tegen de plannen van Dobrindt, omdat Duitsers de tol gecompenseerd krijgen via een lagere motorrijtuigenbelasting en buitenlanders niet. Den Haag vindt dat alle chauffeurs in de Europese Unie gelijk behandeld moeten worden. Ook winkeliers en horecaondernemers in de grensstreek vrezen voor teruglopende inkomsten. (Novum)