Clicky


Bonden lopen weg bij cao-gesprekken Vopak

Bonden lopen weg bij cao-gesprekken Vopak
29-10-2014 17:03 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De cao-gesprekken tussen bonden en Vopak zijn woensdag geklapt. FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen zijn woensdag uit de cao-gesprekken gestapt omdat het tankopslagbedrijf volgens de bonden te forse versoberingen wil doorvoeren. Dat meldt FNV Bondgenoten woensdag.

Vopak wil de automatische prijscompensatie voor zijn werknemers ter discussie stellen, aldus Bondgenoten. Dat is tegen het zere been van de bonden. Die vinden dat het havenbedrijf niet mag tornen aan die regeling, waarbij de lonen automatisch met de inflatie meestijgen. In ruil voor het behoud van de compensatie wil Vopak nieuwe afspraken over toeslagen en loonschalen maken.

Vorige week meldde Vopak dat er dit jaar en volgend jaar tweehonderd Nederlandse banen verdwijnen. Daarbij zijn gedwongen ontslagen niet uitgesloten. De bonden willen dat Vopak niemand gedwongen de laan uit stuurt. Bij Vopak Nederland werken ongeveer duizend mensen.

De bonden overleggen met hun leden of ze de onderhandelingen zullen hervatten. De volgende ronde stond gepland op 17 december, maar of die gesprekken doorgaan is nu onzeker. (Novum)