Clicky


Jan van Dam Machine Transport transporteert en plaatst Genothek kunstwerk

Jan van Dam Machine Transport transporteert en plaatst Genothek kunstwerk [+video]
29-10-2014 15:06 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

OUDEWATER - Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater transporteerde en plaatste het door Observatorium ontworpen Genothek kunstwerk in München.

Deze bijzondere opdracht is bij het bedrijf terechtgekomen via Gové. Tijdens een beurs ontmoetten de bedrijven elkaar en werd gevraagd of Jan van Dam Machine Transport als gespecialiseerd transportbedrijf deze opdracht kon uitvoeren.

Regelmatig is er contact onderhouden over de ontwikkeling van het project en de aanpak van het vervoer.

Die communicatie heeft geresulteerd in uitvoering met behulp van een autolaadkraan met dubbele, hydraulische verlenging en semidieplader. Met dit voertuig is het kunstwerk geladen in Nootdorp en gelost en geplaatst in München.

Het kunstwerk heeft de 2014 European Aluminium Award ontvangen. Een prijs die uitgereikt wordt aan designers, fabrikanten, importeurs en constructeurs op het gebied van Industrial Design & Engineering.

Jan van Dam Machine Transport BV bestaat sinds 1989 en heeft jarenlange ervaring met machinetransport voor diverse opdrachtgevers. Sinds 2010 is het internationale bedrijf Jan van Dam Global Machine Logistics opgericht en zijn de transportactiviteiten van Ter Horst Machine Transport overgenomen.