Clicky


Nederlander omgekomen bij vrachtwagenongeval op Duitse A3

Nederlander omgekomen bij vrachtwagenongeval op Duitse A3 [+foto's]
29-10-2014 13:33 | Ongevallen | auteur De Redactie

WIESBADEN(D) - Op de Duitse A3 is woensdagochtend een 41-jarige Nederlandse man om het leven gekomen bij een kop-staartbotsing.

Volgens de eerste onderzoeksresultaten van de politie verloor de bestuurder van de bestelbus de macht over het stuur en botste op de achterkant van vrachtwagen. De chauffeur van de bestelbus, de Nederlandse man, kwam hierbij om het leven.

De chauffeur van de bestelwagen is door de brandweer uit het wrak gehaald maar overleed nog op de plaats van het ongeval. De vrachtwagenchauffeur raakte bij het ongeval niet gewond.

Tweede ongeval

Het dodelijke ongeval was al het tweede ongeval op de A3 woensdagochtend. Eerder botsten twee vrachtwagens rond 02:00 uur op elkaar. Een vrachtwagenchauffeur was op de vluchtstrook gestopt om met zijn bijrijder te wisselen. Toen de vrachtwagen weer de weg op wilde kwam deze in aanrijding met een andere vrachtwagen.

De cabine van de vrachtwagen werd volledig verwoest door de impact van de aanrijding en blokkeerde alledrie de rijstroken. De twee vrachtwagenchauffeurs raakten lichtgewond.

Rond 07:00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.

Foto's van het dodelijke ongeval vindt u hier!