Clicky


Chevron Lubricants introduceert nieuw assortiment brandstofbesparende Texaco producten voor bedrijfswagens

Chevron Lubricants introduceert nieuw assortiment brandstofbesparende Texaco producten voor bedrijfswagens
28-10-2014 16:23 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

In het licht van de stijgende bedrijfskosten en steeds krappere marges is brandstofbesparing voor veel bedrijfswagenparkbeheerders cruciaal om concurrerend te blijven.  Als toonaangevend internationaal producent van Groep II Premium basisoliën heeft Chevron Lubricants voor de Europese markt een nieuw assortiment brandstofbesparende producten ontwikkeld onder de merknaam Texaco. Dit assortiment brandstofbesparende producten, waaronder motoroliën, koelvloeistoffen, asoliën, tandwieloliën en brandstofsysteemreinigers kunnen samen de prestaties verbeteren en mogelijk ook bijdragen aan een lager brandstofverbruik, een schonere uitstoot en lagere bedrijfskosten.

Smeermiddelen met lage viscositeit

Als gevolg van de steeds strengere milieu-eisen wordt het ontwerp van motoren alsmaar complexer. Deze veranderingen hebben geleid tot de ontwikkeling van Low SAPS-samenstellingen (motorolie met een laag sulfaatas-, fosfor- en zwavelgehalte) die geschikt zijn voor gebruik met nieuwe motoren en nabehandelingssystemen. De brandstofbesparende Texaco Ursa motoroliën zorgen voor een lagere wrijving en betere koude startprestaties dan conventionele SAE 10W-40 en SAE 15W-40motoroliën. De nieuwe Ursa 5W-30 en 10W-30 motoroliën zijn niet alleen brandstofbesparend, maar bieden ook bescherming tegen slijtage en oxidatie, voor continue optimale motorprestaties.

Brandstofsysteemreiniger

Dieselbrandstof van slechte kwaliteit, kleinere verstuiveropeningen en de limiet van zeven procent biobrandstof, kunnen leiden tot verstuiververvuiling met negatieve gevolgen voor de brandstofbesparing. Door deze vuilafzetting te verwijderen, kunnen de Techron HD brandstofsysteemreinigers de werking van de brandstofverstuivers, de doorstroming, het vernevelingspatroon bij de brandstofinjectie en een gedeelte van de motorprestaties herstellen.

Koelvloeistof

EGR- (uitlaatgasrecirculatie) en WHR- (warmteterugwinning) systemen werken betrouwbaarder wanneer koelvloeistoffen worden gebruikt met uitstekende warmteoverdrachteigenschappen. Havoline XLC is een koelmiddel op basis van carboxylaatzuur dat al geruime tijd in omloop is. Toch is nog niet iedereen bekend met de brandstofbesparende voordelen van dit product dat aanslag in het koelsysteem tegengaat.

Dave Spence, Marketing Manager voor de transportsector bij Chevron zegt over het nieuwe assortiment: "De rijgewoonten, de leeftijd van het voertuig en de rijomstandigheden zijn allemaal van invloed op het brandstofverbruik, maar ook de prestaties van de vloeistoffen in de voertuigen hebben gevolgen voor de efficiency, ongeacht hoe en waar met het voertuig wordt gereden. Ons nieuwe assortiment smeermiddelen is goedgekeurd door de belangrijkste OEM's. Zij waren op zoek naar oliën met een lagere viscositeit voor een optimale brandstofbesparing en om hun motoren te beschermen tegen krappere toleranties en hogere bedrijfstemperaturen. De nieuwe brandstofbesparende Texaco producten voldoen ook aan de milieunormen van de volgende fase die de nadruk leggen op het terugdringen van CO2"

Praktijktests

Voor de introductie van de nieuwe brandstofbesparende Texaco producten heeft Chevron Lubricants samen met het adviesbureau BPP Transport Engineers, de producten,onderworpen aan een serie praktijktesten. De eerste testen (er volgen er meer) zijn uitgevoerd op de wagenparken van de toonaangevende bedrijven Gist en Poundland. De producten werden getest op voertuigen die in bedrijf waren. De testresultaten zijn gebaseerd op een grondige methodologie die is ontwikkeld door BPP, een bedrijf met jarenlange testervaring. Alle testresultaten werden bovendien gecontroleerd op statistische betrouwbaarheid.  De methodologie en richtlijnen zijn nu ook beschikbaar voor andere wagenparken, die zelf brandstofbesparingstesten willen uitvoeren.