Clicky


Pax verzorgt transport en plaatsing revolutionaire inpakmachine

Pax verzorgt transport en plaatsing revolutionaire inpakmachine
28-10-2014 13:28 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - Technisch groothandel Lasaulec heeft de revolutionaire inpakmachine van Neopost in Drachten gekocht. Deze inpakmachine is bijzonder omdat het karton naadloos om voorwerpen heen kan vouwen. Dat gaat tien keer sneller dan het handmatig inpakken en bespaart ook nog eens veertig procent aan transportruimte. PAX Bouw- en Industrieservice was verantwoordelijk voor het gehele logistieke proces.

Maatwerk

PAX Bouw- en Industrieservice was al vroeg betrokken om mee te denken over hoe deze machine op de juiste wijze gehesen en verplaatst kon worden. De machine is niet erg stevig van zichzelf. Vandaar werd er besloten om een op maat gemaakt transport-/hijsframe te maken waar de machine tijdens het (intern) transport op verplaatst en aan gehesen kon worden. Eenmaal op de nieuwe locatie aangekomen werd het frame weer verwijderd.

Positieve ervaringen

Lasaulec is het tweede bedrijf die de CVP (officiele benaming voor de machine) in gebruik neemt. De eerste CVP is sinds eind vorig jaar in gebruik bij Docdata (onder andere distributeur van online winkelketens Zalando en Bol.com). Deze werd voor vlak voor Sinterklaas in gebruik genomen en heeft direct naar volle tevredenheid de drukke decembermaand gedraaid. Ook deze machine is volledig door PAX Bouw- en Industrieservice geplaatst.

Werkwijze

Het formaat van het product wordt opgemeten middels een 3D-scanner. Vervolgens wordt in de machine een doos gestanst en naadloos om het product gevouwen. Voordat de doos wordt gesloten, wordt alvorens de rekening en eventueel reclamemateriaal bijgesloten. Nadat ook de adressticker is opgeplakt, is het pakket klaar voor verzending.

Onderstaande film laat het proces zien van het transport en de verpakking tot aan de plaatsing en montage van de inpakmachine. Door de nauwe samenwerking en efficiënte werkwijze was de machine binnen enkele uren al operationeel.

Film: Lasaulec