Clicky


Vrachtwagenchauffeur kan vrachtwagen in Duitsland laten staan na drugsgebruik

Vrachtwagenchauffeur kan vrachtwagen in Duitsland laten staan na drugsgebruik
24-10-2014 17:23 | Overtredingen | auteur De Redactie

KREIS DITHMARSCHEN(D) - Medewerkers van het Federaal Bureau voor Goederenvervoer (BAG) konden donderdagnacht hun ogen niet geloven. De chauffeur van een Nederlandse vrachtwagen haalde een andere vrachtwagen met tenminste 90 kilometer per uur in. Ze stopten de vrachtwagen en toen bleek dat de chauffeur geen bestuurderskaart in de digitale tachograaf had zitten. Ook bleek dat hij een paar minuten ervoor een buitelnadse bestuurderskaart uit de digitale tachograaf had gehaald.

Voor deze overtredingen zou de man in aanmerking komen voor een overtreding van het strafrecht te weten "valsheid in geschrifte". Daarop alarmeerden de BAG-medewerkers de politie.

De politie op zijn beurt ontdekte dat de man onder invloed van drugs verkeerde. Er werd hem een drugstest afgenomen. Hij testte positief op THC. Dit levert de man een bezoek aan de rechter op en de betaling van een boetebedrag van € 2.200.

Daarnaast moest de man zijn volgeladen vrachtwagen laten staan omdat hij nog altijd onder invloed van drugs verkeerde en de politie hem niet in staat achtte de vrachtwagen te besturen.

De vrachtwagen is in beslag genomen, meldt de politie.