Clicky


ASL Aviation Groep neemt Farnair Groep over

ASL Aviation Groep neemt Farnair Groep over
24-10-2014 16:35 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

ANTWERPEN - ASL Aviation Groep (ASL) heeft bekend gemaakt dat een akkoord werd bereikt voor de overname van de Farnair Groep. Men verwacht de overdracht, na goedkeuring van de autoriteiten, te kunnen afronden tegen het einde van het jaar.

Met deze transactie wordt de toonaangevende dienstverlening van twee succesvolle luchtvaartgroepen samengevoegd. Bovendien biedt de overname van FARNAIR, ASL de opportuniteit haar positie als de neutrale leverancier van luchtvaartdiensten aan de belangrijkste expressdiensten aanzienlijk te versterken, zowel voor bestaande als toekomstige klanten wereldwijd.

De Farnair Groep is gevestigd in Zwitserland en biedt wereldwijd een brede waaier van luchtvaartdiensten aan die de bestaande dienstverlening van ASL zullen aanvullen. Farnair zelf omvat vier luchtvaartmaatschappijen: Farnair Switzerland, Farnair Hungary, Quikjet India en de joint venture in Zuid-Oost Azië via K-Mile. Met Air Contractors in Ierland, Europe Airpost in Frankrijk en Safair in Zuid-Afrika brengt deze transactie het aantal verbonden luchtvaartondernemingen binnen de ASL Aviation Groep in totaal op 7.

Het management van de Farnair Groep zal aanblijven. Door toevoeging van de Farnair vliegtuigen zal de vloot van de ASL groep meer dan 100 vliegtuigen omvatten. Het aantal personeelsleden zal toenemen tot ruim 1.500.

ASL is een gediversifieerde luchtvaartgroep die in het verleden vooral gegroeid is door overnames. Deze nieuwe overname versterkt de succesvolle strategische ontwikkeling van de Groep door externe en geografisch gespreide groei. De integratie van de Farnair Groep in ASL zal haar in staat stellen haar luchtvaartdiensten verder uit te breiden. Deze zijn erop gericht de best mogelijke professionele diensten aan te bieden als neutrale tegenpartij door de bestaande en toekomstige klanten wereldwijd toegang te bieden tot bijkomende diensten en een uitgebreider netwerk.

ASL is een joint venture tussen CMB (51%) en 3P Air Freighters (49%) (een private equity fonds beheerd door Petercam).