Clicky


GEFCO versterkt zijn overzeese netwerk door toevoeging van nieuwe hub in Frankfurt

GEFCO versterkt zijn overzeese netwerk door toevoeging van nieuwe hub in Frankfurt
23-10-2014 19:58 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

PARIJS - Als expert op het gebied van complexe intercontinentale transportstromen investeert GEFCO in een nieuwe luchtvrachthub op het vliegveld van Frankfurt in Duitsland. Daarmee versterkt de organisatie haar overzeese netwerk, dat bestaat uit 80 hubs en depots wereldwijd. Deze operatie maakt deel uit van GEFCO’s op maat gemaakte multimodale transportoplossingen die zij biedt aan haar industriële klanten. Op deze manier wordt rekening gehouden met de productiebeperkingen van de klanten en worden commerciële werkzaamheden gefaciliteerd in hun strategische ontwikkelingszones.

Up-to-date blijven met globalisering van industriële stromen

De nieuwe luchtvrachthub bevindt zich achter Frankfurt Airport en biedt klanten van de GEFCO Groep de mogelijkheid om te profiteren van meerdere luchtverbindingen en dienstmogelijkheden. Frankfurt is al vele jaren een grote speler onder de Europese goederenluchthavens. Luchtvracht vanuit de hele wereld komt hier binnen en wordt vervolgens vervoerd naar de eindbestemming, voornamelijk in Duitsland en Oost-Europa, maar ook elders in de wereld. De hub in Frankfurt heeft een centrale ligging en geeft toegang tot lucht-, spoor- en wegtransport, en profiteert tevens van een moderne infrastructuur.

Geoptimaliseerd beheer van de toeleveringsketen

In lijn met de hubs in Parijs, Shanghai en Hong Kong richt ook deze nieuwe hub zich op belangrijke industriële uitdagingen: flexibele oplossingen bieden, kosten over de gehele toeleveringsketen optimaliseren, levertijden verminderen en complexe mondiale stromen beheren.

De luchtvrachthub in Frankfurt stelt GEFCO in staat om een concurrerend en betrouwbaar aanbod te doen aan zijn internationale klanten, voornamelijk die uit het GOS (Gemenebest van Onafhankelijke Staten), door luchtvrachtgoederen voor import en export op dezelfde plek te groeperen.

Geïntegreerde diensten

GEFCO biedt in Frankfurt diensten met toegevoegde waarde zoals douane-inklaringen en aangepaste oplossingen voor zijn klanten in bijvoorbeeld de maakindustrie en de automotive-, zorg- en FMCG-sectoren.

De Groep biedt ook een High & Heavy-transportoplossing die ontworpen is voor grote en zware vracht.

"Als grote internationale logistieke speler passen wij de slimste logistieke oplossingen toe om onze klanten bij hun internationale ontwikkeling te ondersteunen," zegt Marc Motschmann, wereldwijd Hoofd van Luchtvracht van GEFCO. "Ons platform op Frankfurt Airport past perfect binnen onze groeistrategie in Centraal- en Oost-Europa omdat het een moderne infrastructuur biedt die snellere overdrachten, kortere doorlooptijden en een compleet scala aan diensten mogelijk maakt."

Snel groeiend overzees aanbod, mede dankzij innovatieve technologie

GEFCO is dankzij haar netwerk van 80 hubs en depots actief op ieder continent en biedt complete zee- en luchttransportoplossingen van deur tot deur, waarmee haar klanten in strategische ontwikkelingszones aanwezig kunnen zijn.

De GEFCO Groep maakt gebruik van één IT-platform om zo dagelijks de honderden bestemmingen te beheren en om haar klanten en dealers te kunnen voorzien van nauwkeurige traceerbaarheid. GEFCO besteedt een derde van haar investeringen aan informatiesystemen, om zo haar klanten alle voor hen relevante informatie te kunnen bieden: traceerbaarheid, bewijs van levering, leveringsstatus, schade, etc.