Clicky


KNVB: aanpak Oranje moet overtuigender

KNVB: aanpak Oranje moet overtuigender
21-10-2014 18:01 | Sport | auteur De Redactie

ZEIST - De technische staf van het Nederlands elftal moet overtuigender optreden. Dat hebben KNVB-directeur Bert van Oostveen en bondscoach Guus Hiddink dinsdag afgesproken. De twee evalueerden de moeizame start van het Nederlands elftal tijdens de EK-kwalificatiereeks.

Van Oostveen wijt de matige resultaten, Oranje verloor twee van de drie kwalificatieduels, deels aan het WK. "We hebben een geweldig WK achter de rug en zoals vaak blijkt het daarna moeilijk opstarten in een nieuwe kwalificatiereeks. Dat zie je ook terug bij andere Europese landen."

Toch zijn 'duidelijke afspraken' gemaakt om kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk veilig te stellen. "De KNVB heeft er alle vertrouwen in dat dit met de technische staf en het potentiële spelersmateriaal gaat lukken."

Ook Hiddink laat in een reactie weten dat er zaken gaan veranderen, maar wil nog niet zeggen welke. "Dat zal de komende interlandperiode wel duidelijk worden, daar ga ik nu nog niet op vooruitlopen."



Nederland verloor de uitwedstrijden bij Tsjechië en IJsland en won tussendoor in eigen huis uiterst moeizaam van Kazachstan. Dat leverde Hiddink de nodige kritiek op.

Na de nederlaag tegen IJsland kondigde Van Oostveen de huidige evaluatie aan. Nu benadrukt de KNVB echter dat het een routinekwestie is. "Dergelijke evaluaties tussen directie en technische staf vinden overigens geregeld na een reeks van kwalificatiewedstrijden plaats", luidt het.

Oranje speelt op 16 november zijn volgende kwalificatieduel. Dan komt Letland op bezoek in de Amsterdam Arena. Vier dagen eerder oefent Hiddinks keurkorps tegen Mexico. (Novum)