Clicky


Nieuwe IVECO EuroCargo voor Van Leeuwen Logistics

Nieuwe IVECO EuroCargo voor Van Leeuwen Logistics
21-10-2014 13:13 | Iveco | auteur De Redactie

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Onlangs heeft IVECO Schouten Spijkenisse een nieuwe IVECO EuroCargo Euro-VI afgeleverd aan Van Leeuwen Logistics uit Krimpen aan den IJssel. De nieuwe EuroCargo beschikt over een Eurotronic automatische versnellingsbak en voldoet aan de Euro-VI emissienorm, zonder toepassing van een EGR-systeem. Van Leeuwen Logistics zal het nieuwe voertuig voornamelijk inzetten voor regionale distributiewerkzaamheden.

Van Leeuwen Logistics

Van Leeuwen Logistics uit Krimpen aan den IJssel is ruim 100 jaar geleden begonnen onder de naam “Gebroeders Van Leeuwen.” In de beginjaren werden enkel distributiewerkzaamheden uitgevoerd voor een klein aantal lokale relaties. Het transportbedrijf voert nu 24 uur per dag, 7 dagen per week voor een groot aantal opdrachtgevers distributie-, (zwaar)transport-, en snel-transportopdrachten uit. Het team van zeer gemotiveerde en vakkundige medewerkers staat garant voor een goede afwerking van elke logistieke uitdaging.


 
IVECO EuroCargo

Het nieuwste voertuig van Van Leeuwen Logistics is een IVECO EuroCargo met 4-cilinder Tector 5-motor gekoppeld aan een Eurotronic geautomatiseerde versnellingsbak. IVECO maakt in de gehele range zware voertuigen gebruik van het HI-eSCR systeem in plaats van een EGR-systeem om de Euro-VI emissienorm te halen. De voordelen van het HI-eSCR systeem is dat het de verbranding niet beïnvloed en daardoor zorgt voor een lager brandstofverbruik en langer onderhoudsinterval. Daarnaast is er geen extra koelsysteem nodig. Ideaal voor toepassing in een distributievoertuig.

IVECO Schouten Spijkenisse leverde de nieuwe IVECO af aan Van Leeuwen Logistics, dat hoofdzakelijk IVECO’s in het wagenpark heeft. IVECO Schouten is dan ook trots op de lange relatie met het transportbedrijf uit Krimpen aan den IJssel.