Clicky


AkzoNobel boekt meer winst ondanks lagere omzet

AkzoNobel boekt meer winst ondanks lagere omzet
21-10-2014 09:41 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - AkzoNobel heeft vorig kwartaal veel meer winst geboekt, ondanks een lagere omzet. Eind september bleef na afdracht van belasting 221 miljoen euro over, zo maakte het Nederlandse chemiebedrijf dinsdag in zijn derdekwartaalcijfers bekend. De nettowinst ligt daarmee bijna een derde hoger dan in dezelfde maanden van vorig jaar.

Dat het bedrijf de lagere omzet onder de streep niet voelt, komt vooral doordat de kosten sterker daalden dan de inkomsten. De kostenbesparingen die AkzoNobel de laatste tijd doorvoert, lijken daarmee hun vruchten af te werpen. Vorig kwartaal wist het bedrijf de kosten opnieuw met meer dan tachtig miljoen te drukken.

Die bezuinigingen compenseerden voor de lagere inkomsten tussen juli en september. AkzoNobel zag in die periode de omzet met twee procent teruglopen naar een kleine 3,7 miljard euro. Die daling is geheel te wijten aan de dure euro. Daardoor houdt AkzoNobel van de omzet uit niet-eurolanden minder geld over wanneer die wordt omgewisseld naar euro's.

Topman Ton Büchner spreekt in een toelichting op de cijfers over een 'solide prestatie', ondanks de moeizame economische situatie waarmee zijn bedrijf te kampen heeft. "De omstandigheden blijven uitdagend, maar we hebben een veerkrachtige strategie die is gericht op het stimuleren van organische en duurzame groei", aldus Büchner. (Novum)