Clicky


Dinsdag drukke avondspits door windstoten

Dinsdag drukke avondspits door windstoten
20-10-2014 10:46 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Zeer zware windstoten leiden dinsdag vermoedelijk tot een drukkere spits dan normaal. Hoewel de ergste windstoten met een kracht van 100 kilometer per uur waarschijnlijk alleen aan de kust worden gevoeld, zijn de gevolgen goed te merken voor het verkeer, meldt weeronline.nl maandag.

De windstoten kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, waarschuwt het KNMI. Het weerinstituut heeft voor dinsdag code geel afgekondigd. Dat is na rood en oranje - waarbij een weeralarm wordt afgegeven - het derde waarschuwingsniveau.

De Verkeersinformatiedienst rekent ondanks de herfstvakantie ook op drukte tijdens de spits dinsdag, vooral in de avond. Vooral vrachtwagens, auto's met aanhanger en motorrijders moeten voorzichtig zijn.

Dinsdagmiddag wordt stormachtige wind verwacht, mogelijk zelfs met lokale uitschieters naar echte stormkracht 9. Genoeg om als eerste herfststorm van dit jaar de boeken in te gaan is het waarschijnlijk net niet.

De harde wind komt door orkaan Gonzalo, die afgelopen weekeinde over Bermuda raasde. De inmiddels ex-orkaan zorgt ook voor koelere lucht in Nederland, na het bijna zomerse weekend. Dinsdag komt de temperatuur niet boven de 13 graden uit, ongeveer 10 graden minder dan in het weekend. Eind deze maand wordt de eerste nachtvorst verwacht. (Novum)