Clicky


Kamp: Kamer wel degelijk geïnformeerd over Petten

Kamp: Kamer wel degelijk geïnformeerd over Petten
18-10-2014 18:29 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Tweede Kamer is wel degelijk geïnformeerd over de veiligheidsproblemen met de kernreactor in Petten. De informatie daarover was openbaar via de website van de Kernfysische Dienst en het stond in juli nog eens in een jaarlijkse rapportage over ongewone gebeurtenissen, meldt een woordvoerder van minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD).

De reactor is vorig jaar in opdracht van de Kernfysische Dienst stilgelegd, blijkt uit onderzoek van de Volkskrant en Brandpunt Reporter. De toezichthouder zou uit een reeks incidenten hebben geconcludeerd dat de veiligheid in het geding is. Tot nu toe werd algemeen aangenomen dat de reactor alleen voor onderhoud werd gesloten. De Kamer eiste daarom opheldering van Kamp.



De minister stelt dat de Kamer al op de hoogte is gebracht. Volgens hem is de veiligheid nooit in het geding geweest. De roep vanuit de Kamer om eigenaar van de reactor NRG onder verscherpt toezicht te plaatsen lijkt ook weinig doel te treffen. De minister wijst erop dat NRG al onder verscherpt toezicht van de Kernfysische Dienst staat. (Novum)