Clicky


Postbezorging PostNL krijgt voldoende

Postbezorging PostNL krijgt voldoende
17-10-2014 16:10 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - PostNL heeft vorig jaar net voldoende brieven op tijd bezorgd. Volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) kwam het percentage post dat de volgende dag werd afgeleverd uit op 95,8 procent, net boven de afspraak van 95 procent. In 2012 haalde het postbedrijf nog een onvoldoende met 93,9 procent.

Het postbedrijf kreeg vrijdag ook een voldoende voor de bereikbaarheid voor klanten. PostNL moet minimaal tweeduizend servicepunten in stand houden, zodat voor ten minste 95 van de Nederlanders binnen een straal van vijf kilometer een balie beschikbaar beschikbaar is voor zaken als postzegels kopen en pakketjes afleveren.

PostNL had 2250 van dergelijke servicepunten in supermarkten en tabakszaken. Het postbedrijf heeft sinds 2011 geen eigen postkantoren meer.

ACM had in september overigens nog aan PostNL geschreven dat het percentage op tijd bezorgde post was uitgekomen op 96 procent. Dat bleek onjuist.

2013 was het laatste jaar dat PostNL op zondag post ophaalde en 's maandags bezorgde. Dit jaar is die wettelijke verplichting vervallen op verzoek van het postbedrijf, omdat de kosten voor de zesde bezorgdag erg hoog lagen en steeds minder mensen post versturen. (Novum)