Clicky


Volvo FM 410 trekker voor P.A. van Rooyen

Volvo FM 410 trekker voor P.A. van Rooyen
16-10-2014 10:24 | Volvo | auteur De Redactie

UITHOORN - P.A. van Rooyen, gevestigd in Uithoorn, is een innovatief verhuisbedrijf, dat in de afgelopen twee jaar een groot deel van haar wagenpark heeft vervangen door de nieuwe Volvo Euro 6-reeks. Sluitstuk is de elfde Volvo-truck in korte tijd: een Volvo FM 410 Globetrotter LXL Euro 6-trekker. De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Aalsmeer.

P.A. van Rooyen is actief in de particuliere en zakelijke markt en ontwikkelt concepten die de verhuisbranche vernieuwen en innoveren. P.A. van Rooyen is een van de oprichters van organisatie Top Movers, een landelijk samenwerkingsverband van 16 erkende verhuisbedrijven verspreid over 25 vestigingen door heel Nederland.

Anneke Plooy, lid van het MT: “P.A. van Rooyen is een echt familiebedrijf met korte lijnen en een grote mate van flexibiliteit. We kijken steeds naar onze mensen. Zij moeten hier prettig werken, dat uit zich in de manier waarop we met elkaar omgaan, maar ook in bijvoorbeeld hulpmiddelen die we onze mensen beschikbaar stellen. Uiteindelijk kun je als team beter presteren.”

Compleet verhuisplan

De verhuisbranche is de afgelopen jaren sterk veranderd. Een modern verhuisbedrijf ontzorgt de klant in grote mate. Pakt in het geval van particulieren de huisraad in, geeft advies over beveiliging, isolatie of inrichting en hangt als het moet de lampen op. In de zakelijke markt gaat dat nog verder. Er wordt een compleet verhuisplan met draaiboeken gemaakt om er voor te zorgen dat de werkzaamheden van het bedrijf er zo min mogelijk onder lijden.

Diversiteit

Het wagenpark van P.A. van Rooyen is zeer divers en kan multifunctioneel worden ingezet. Nagenoeg alle typen Volvo-trucks zijn erin te vinden. Van de nieuwe Volvo FH, tot de FM en de FL.

"Het is typisch voor ons bedrijf. Als we iets doen, dan doen we het goed. Wij wilden, vooral omdat we vaak in de binnensteden te vinden zijn, de hoogst denkbare milieunorm. Dat was in het Euro 5-tijdperk de EEV uitvoering en zodra Euro 6 op de markt kwam hebben we versneld investeringsbeleid vastgesteld en hebben we een groot deel van ons wagenpark vervangen. De keuze voor Volvo Trucks is ingegeven door de manier waarop zij hiermee omgaan. We merkten dat toen we twee speciale Volvo FL Euro 6-trucks aanschaften. Deze bakwagens zijn uitgerust met verwarmde en gestoffeerde laadbakken en worden ingezet in de zorg, bijvoorbeeld bij het verhuizen van complete ziekenhuizen. Volvo Group Truck Center kwam niet alleen met een goede en complete overeenkomst, maar Volvo Trucks vermindert de gevolgen voor het milieu (Euro 6) en produceert de trucks bovendien volledig CO2 -neutraal. De laatste toevoeging aan het wagenpark is een Volvo FM 410 Globetrotter LXL trekker. De ergonomie is uitstekend, de cabine ruim. Ook hebben we vijf Volvo FM Euro 6-bakwagens (met drie extra zitplaatsen) voorzien van een wisselberry-opbouw. Voor ons zijn dat multifunctionele trucks, omdat we veel werken met containers."

Trainingen en Code 95

De samenwerking gaat veel verder dan alleen het product. Zo heeft P.A. van Rooyen Top Movers in samenwerking met Volvo Truck Group Center Aalsmeer geïnvesteerd in de professionele competentie van alle chauffeurs door middel van een training zuinig rijden die voldoet aan de EU-richtlijn voor de verplichte nascholing van chauffeurs (code 95).

"Dat zien wij graag: meedenken en handelen. De deelnemers kregen niet alleen een gerichte training productkennis, maar ook een praktische training zuinig rijden. Het brandstofverbruik neemt daardoor af en dat komt het milieu ten goede." Trainen is voor P.A. van Rooyen een logisch gevolg van het mvo-beleid: waarin zorg voor elkaar en de maatschappij centraal staan.

Daar valt ook het Greensight systeem van Groeneveld Lubrication Solutions in dat op verschillende trucks van het bedrijf te vinden is. Het is een actief veiligheidssysteem dat bestaat uit verschillende modules.

"Veiligheid staat bij ons voorop. Met Greensight krijgt de chauffeur nauwkeurige en betrouwbare informatie over de vrije ruimte voor, achter of naast het voertuig. Het obstakel detectiesysteem met camera heeft zich bij ons in praktijk bewezen. Voor ons is het met name in de binnensteden een uitstekende aanvulling op de veiligheidssystemen van de truck. Het maakt dat onze chauffeurs beter overzicht hebben en ongelukken en schades kunnen voorkomen."