Clicky


Volledige geijkte tijdelijke weegbrug, operationeel in één uur

Volledige geijkte tijdelijke weegbrug, operationeel in één uur
16-10-2014 09:35 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMMERZODEN - Als enige aanbieder in Nederland heeft mobielwegen.com sinds oktober 2014 een volledig geijkte mobiele weegbrug in gebruik genomen. De weegbrug is operationeel binnen één uur na aankomst op locatie.

Niet op elke projectlocatie is een weegvoorziening aanwezig is en het gebruik van een permanente weegbrug in de buurt van een project brengt extra kosten met zich in de vorm van extra reisafstand en gebruikskosten. Mobielwegen.com biedt de oplossing in de vorm van een mobiele weegbruggen! De mobiele weegbruggen zijn binnen één uur op te bouwen danwel af te breken. Hetgeen de systemen eveneens geschikt maakt voor kortdurende werken, zoals nacht- / weekendafsluitingen van wegen. Uiteraard kunnen de weegbruggen ook worden ingezet voor langdurige projecten.

Ook kunnen de mobiele weegbruggen worden ingezet als aanvulling op reeds aanwezige weegbruggen. Bijvoorbeeld bij drukke perioden in een strooi- of oogstseizoen of wanneer zowel in- als uitgaande asfaltstromen tegelijk verwerkt dienen te worden.

Vanuit de mobiele bedienunit kunnen gegevens over het soort lading, vervoerder, kenteken van het voertuig en dergelijk geregistreerd worden. Daarnaast is het mogelijk begeleidingsbrieven af te drukken.

De chauffeur kan direct op een LED-display op de bedienunit het actuele gewicht van het voertuig aflezen. Ook kunnen de operators van mobielwegen.com andere projectgebonden registraties uitvoeren zoals het controleren van identiteitsgegevens of het inspecteren van freesasfalt op teerhoudendheid. De mobiele weegbruggen van mobielwegen.com zijn volledig koppelbaar aan WeegNet om papierloos rijden mogelijk te maken en de weegbrug stand-alone kan worden ingezet.

De mobiele weegbruggen van mobielwegen.com voldoen aan de Metrologieweg (IJkwet) en zijn volledig NMI-erkend gecertificeerd.

Door de inzet van mobiele weegbruggen kan tevens voldaan worden aan de steeds strengere eisen ten aanzien van het voorkomen van overbelading. Als gevolg van het realiseren van een optimale beladingsgraad worden boetes voorkomen en CO2 uitstoot en kosten gereduceerd.