Clicky


Zuidwijk Carrosserieën neemt H. van der Smit aanhangwagens over

Zuidwijk Carrosserieën neemt H. van der Smit aanhangwagens over
15-10-2014 10:26 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zuidwijk Carrosserieën uit Alphen aan den Rijn, lid van de Ducarbo Groep van carrosseriebedrijven, neemt Henk van der Smit aanhangwagens uit Boskoop over. "Van der Smit is een begrip in zijn regio doordat hij heel precies inspeelt op de wensen van zijn klanten. In enkele gevallen laat hij de aanhangwagen in kwestie specifiek bouwen voor zijn klant", legt directeur Sander van Stenis van Zuidwijk uit.

Van der Smit is een groeiend bedrijf en stond voor de keuze om autonoom uit te breiden, of door samen te werken met een bedrijf dat Van der Smit daar aan kan vullen, waar het dat het beste kan gebruiken. "Een grotere werkplaatscapaciteit, meer ruimte om eventueel een showroom te bouwen, door de samenwerking met Zuidwijk kan ik de groei van mijn bedrijf veel beter in de gewenste goede banen leiden'', stelt Henk van der Smit. ,,Door deze overname zullen beide klantenkringen van genoemde bedrijven een betere service ervaren", zegt Van Stenis.

Dat Van der Smit het aanhangwagenbloed bij wijze van spreken door de aderen stroomt, bewijst het feit dat hij al als minderjarige actief was in deze branche. "Vanaf dat eerste begin heb ik me er altijd op toegelegd om de wensen van klanten te vervullen. Een aanhangwagenfabrikant als Hapert heeft dat gezien. Al lange tijd ben ik dealer van dit merk en dit dealerschap blijft in de samenwerkingsvorm met Zuidwijk gewoon behouden."

Van der Smit heeft er het volste vertrouwen in dat hij al zijn klanten voor service en advies, alsmede voor een vervanging, naar Alphen aan den Rijn kan laten komen.  Voor Zuidwijk is de komst van Van der Smit een aanvulling op al bestaande diensten. "We deden al wat in aanhangwagens, maar  op een kleinere schaal dan Henk. Wij zijn van oorsprong carrosseriebouwer en dat zijn we nog steeds. Echter door de komst van Henk, kunnen wij onze klanten op aanhangwagengebied nu de volwaardige service garanderen", zegt directeur Van Stenis.