Clicky


Vrachtwagendief meldt zich op politiekantoor

Vrachtwagendief meldt zich op politiekantoor
13-10-2014 10:53 | Criminaliteit | auteur De Redactie

BREDA - Een 49-jarige Bredanaar heeft zich afgelopen nacht bij het politiebureau aan de Mijkenbroek gemeld, nadat hij daarvoor bij een bedrijf op het industrieterrein de Krogten samen met een 40-jarige Bredanaar een vrachtwagen zou hebben gestolen. De dief reed met de vrachtwagen tot voor het hek. Zijn maat werd omstreeks 02:20 uur op het Hazepad in Breda aangehouden.

De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan. Hij verklaarde dat hij thuis een alarm binnenkreeg en daarna direct naar de zaak was gereden. Hij zag dat er vanaf het terrein een vrachtwagen gestolen was. Hij stelde een onderzoek in de omgeving in en zag op de Terheijdenseweg twee mannen lopen, waarvan hij er één van gezicht kende. Hij vermoedde direct dat die mannen met de diefstal te maken hadden en sprak hen aan. Ze gaven toe dat ze de vrachtwagen gestolen hadden en ergens op een terrein in de omgeving hadden gezet. Hij had vervolgens hen gesommeerd de vrachtwagen op te halen en terug te brengen naar het bedrijf.

De 49-jarige Bredanaar is daarna echter met de gestolen vrachtwagen naar het politiekantoor aan de Mijkenbroek gereden en heeft zich daar gemeld. Agenten hebben op het Hazepad de andere verdachte aangehouden. De recherche onderzoekt wat er nu precies gebeurd is