Clicky


Coldstore Urk B.V. en Coldstore Wibaco B.V., zijn toegetreden tot AGRO Merchants Group

Coldstore Urk B.V. en Coldstore Wibaco B.V., zijn toegetreden tot AGRO Merchants Group
13-10-2014 10:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

URK/BARENDRECHT - AGRO Merchants Group heeft de overname van Coldstore Urk BV en Coldstore Wibaco BV, gevestigd te Urk respectievelijk Barendrecht, afgerond. Beide bedrijven voegen specifieke deskundigheid toe aan de portfolio bedrijven van AGRO Merchants Group. Zij zijn specialist in logistieke oplossingen voor de vissector zoals: transport, op- en overslag, Buiten Inspectie Post (B.I.P.), ompakken, orderpicking en andere value added services.

Carlos Rodriguez, Partner en President van Agro Merchants Europe: "Coldstore Urk en Coldstore Wibaco zijn toonaangevende bedrijven die de beste logistieke oplossingen leveren aan haar klanten. Daarmee hebben zij een sterk vertrouwen verworven bij handelaren en verwerkingsbedrijven in de vissector. We delen dezelfde visie, waarderen hun unieke positie in de regio en zijn zeer verheugd om hen toe te voegen aan ons team. Naast de voortzetting van zijn rol als Managing Director van beide bedrijven, zal Willem Brands zich ook inzetten voor groei in de Europese commodity markt."

Willem Brands, Managing Director: "We zijn er trots op deel uit te gaan maken van de AGRO Merchants familie. AGRO’s business model biedt ons de mogelijkheid onze autonomie en sterke betrokkenheid bij de klanten en lokale gemeenschap voort te zetten. Op korte termijn breiden we in Urk uit met 8.000 pallet plaatsen. Daarnaast zullen we ook een aantal andere geplande projecten uitvoeren."

De huidige opslagcapaciteit is 25.000 pallets en daarnaast leveren de bedrijven een compleet pakket aan logistieke oplossingen. Beide vestigingen zijn voorzien van een douane-entrepot en zijn AEO, ASC, MSC, SKAL en IFS gecertificeerd.

AGRO Merchants Group richt zich op het leveren van wereldwijde innovatieve ketenoplossingen voor gekoelde en bevroren producten door samen te werken met de beste familiebedrijven en het creëren van nieuwe, betrouwbare en geïntegreerde handelsnetwerken om groei van haar klanten te faciliteren. De onderneming investeert in moderne activa, toonaangevende technologieën en diensten die ervoor zorgen dat de hoogste kwaliteitsnormen in de industrie worden gewaarborgd.