Clicky


Ebolacontroles op vliegvelden VS

Ebolacontroles op vliegvelden VS
08-10-2014 19:33 | Algemeen | auteur De Redactie

WASHINGTON - De Verenigde Staten gaan op luchthavens en andere plekken waar mensen het land binnenkomen screenen op symptomen van ebolabesmetting. Daar heeft het Amerikaanse ministerie van binnenlandse veiligheid woensdag opdracht toe gegeven.

The Washington Post schrijft op basis van een anonieme bron dat op vijf luchthavens de temperatuur zal worden opgenomen van reizigers afkomstig uit West-Afrika. Het gaat om vliegvelden in New York, Chicago, Atlanta, evenals twee vlak buiten New York en Washington. Een woordvoerder van het Witte Huis schatte woensdag dat het dagelijks om zo'n 150 mensen zal gaan.

Douanebeambten gaan reizigers ook voorzien van pamfletten waarin de symptomen worden beschreven. Mensen die zich binnen enkele weken ziek beginnen te voelen wordt geadviseerd een arts te raadplegen. "Je hebt deze kaart gekregen omdat je in de Verenigde Staten bent aangekomen uit een land waar ebola heerst", staat op de flyer. 'Houd alstublieft uw gezondheid in de gaten' en 'neem elke ochtend en avond uw temperatuur op'.

Hoe de verscherpte screenings er precies uit gaan zien werd woensdag niet gezegd. Alejandro Mayorkas zei alleen dat agenten en douanebeambten gaan letten op 'algemene ziekteverschijnselen'. (Novum/AP)