Clicky


Gezonken zoutschip Isala Schelde-Rijnkanaal weer boven water

Gezonken zoutschip Isala Schelde-Rijnkanaal weer boven water
08-10-2014 10:43 | Ongevallen | auteur De Redactie

NIEUW-VOSSEMEER - Het gezonken vrachtschip dat op de bodem van het Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer lag, is boven water. Dat meldt een woordvoerster van Rijkswaterstaat. De berging gaat volgens haar tot nu toe zeer voorspoedig. Het wrak bleek sterk genoeg om in een stuk naar boven te worden gehaald en hoefde niet in tweeën te worden gezaagd.

De bergingsoperatie begon woensdag om 06.00 uur met het leegpompen van het schip. Daarna werd het door drie drijvende kranen met kettingen beetje bij beetje omhooggehesen. Rond 10.00 uur hing het schip nog aan de kettingen. De volgende stap van de operatie is om het wrak weg te slepen.

Wanneer de bergingsoperatie is afgerond en het Schelde-Rijnkanaal weer volledig wordt opengesteld voor scheepvaartverkeer kon de woordvoerster nog niet zeggen.

Vorige week had het Poolse vrachtschip Isala in het Schelde-Rijnkanaal een aanvaring met een passagiersschip, waarna het vrachtschip zonk. De vaarroute was langere tijd gestremd voor het scheepvaartverkeer, omdat het schip midden in het kanaal lag. (Novum)