Clicky


Eerste Volvo FMX 410 8x4 Tridem betonmixer voor BCK

Eerste Volvo FMX 410 8x4 Tridem betonmixer voor BCK
08-10-2014 10:45 | Volvo | auteur De Redactie

KOUDEKERK AAN DE RIJN - Betonmortel Centrale Koudekerk (BCK), gevestigd in Koudekerk aan de Rijn nam onlangs een unieke Volvo FMX betonmixer in gebruik. Het betreft een 8x4 Tridem met een tien kuubs mixeropbouw. De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Alphen aan den Rijn.

BCK wil zich onderscheiden als zelfstandige betonmortelcentrale. Het bedrijf produceert en levert betonmortel, anhydriet gebonden gietmortels en aanverwante producten. Een hoge servicegraad en kwaliteit van product en levering, maar ook maatschappelijk verantwoord en groen zijn onderscheidende kenmerken van BCK. Zo is BCK lid van de VOBN en voert het keurmerk Beton Bewust. Ingezet wordt bovendien op een verdere verlaging van de emissie CO2 per m3 betonmortel. De ambitie is om tot 2020 een gemiddelde reductie van ten minste 2% per jaar te realiseren ten opzichte van de gemiddelde CO2-uitstoot in 2011. In de productie worden hoogovenslak en e-vliegas gebruikt als secundaire grondstof.

Duurzaam investeren

Jan Willem Lahuis, directeur: "Wij willen een duurzame leverancier zijn. Dat uit zich in onze producten, maar ook in bijvoorbeeld het wagenpark. Wij zien nu dat de bouwsector langzaamaan opkrabbelt. Voor ons aanleiding om blijvend te investeren in onder meer nieuw transportmaterieel, waarbij we als uitgangspunt hebben dat we de laatste stand van de techniek willen gebruiken. Daarnaast geloof ik in een samenspel tussen mens en materieel. Onze medewerkers moeten goed gereedschap hebben, waardoor we als bedrijf optimaal kunnen presteren. Wij willen vertrouwen uitstralen in de toekomst, voor onze mensen en onze klanten."

Primeur voor BCK

De keuze voor de Volvo FMX 410 8x4 Tridem is ingegeven door de praktijk. Tegelijkertijd heeft BCK een primeur: het is de eerste betonmixer in deze configuratie. "Het chassis van de Volvo FMX is zeer geschikt voor de Liebherr 10 kuubs betonmixeropbouw die we hebben gekozen. Samen zijn ze een uitgebalanceerd geheel. Voor ons is dat echter een praktijkgegeven. We hebben de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de Volvo FMX. De truck is zeer robuust en degelijk, maar daarnaast ook makkelijk op te bouwen. Voordeel is bovendien dat de configuratie die we gebruiken af fabriek geleverd wordt. Het 33 tons tridemstel (wettelijk 27 ton) zorgt in combinatie met de tien-tons vooras voor een uitstekende aslastverdeling. Door de stuurbare naloopas is de truck uitstekend wendbaar. Bovendien hebben we gekozen voor Volvo Dynamic Steering, wat het werk van de chauffeur enorm verlicht."

Zusterbedrijf van BCK is ENBO, dat internationaal met mobiele installaties op- en overslagservice biedt van poedervormige en fluïdiseerbare bulkgoederen. Het proces komt er op neer dat het poedervormige product, zoals cement, wordt opgezogen en weer wordt weggeperst in een gesloten systeem waarbij geen stof vrijkomt. De techniek voldoet aan de strengste milieueisen en zorgt er voor dat er geen stofhinder ontstaat. ENBO heeft drie varende en zes rijdende installaties waarmee voor meer dan 80% in het buitenland gewerkt wordt.