Clicky


Acht nieuwe Daf's voor Boerman Transport

Acht nieuwe Daf's voor Boerman Transport
07-10-2014 19:01 | Daf | auteur De Redactie

HARDINXVELD-GIESSENDAM - De afgelopen maanden heeft Boerman Transport een aanzienlijk deel van haar wagenpark vernieuwd. Van Tilburg Bastianen heeft acht nieuwe Euro 6 trekkers afgeleverd. Zes XF 440 FT 4x2 trekkers voor het lange afstand bulkvervoer en twee CF 400 FTP 6x2 trekkers. Deze vernieuwing maakt het wagenpark van Boerman weer helemaal up to date èn een stuk zuiniger en schoner.

De chauffeurs zijn blij en trots op hun nieuwe auto. Patrick uit Hardinxveld is al een tijdje de zuinigst rijdende chauffeur van Boerman, maar was onlangs toch ingehaald door een collega met een nieuwe auto. Kijken of Patrick weer bovenaan op het lijstje komt. Rien en Ruub, beide ook uit Hardinxveld, zijn al meer dan 40 jaar werkzaam voor Boerman Transport. Prachtig dat ze ook in hun laatste jaren op mooie moderne auto kunnen rijden. De Brabantse broers Joop en Arnold uit Aalst en Wijk en Aalborg werken ook al weer wat jaartjes voor Boerman en zijn eveneens met een nieuwe auto verblijd. Tot slot is ook kilometervreter Gert uit Hardinxveld de trotse berijder geworden van een mooie Daf XF Euro 6; hij zal wel de eerste “Boerman” worden die de 1 miljoen km met een euro 6 gaat halen. Een mooie vernieuwing van ons bulkwagenpark. Planner Henk staat er trots bij.

Dan hebben we nog twee multifunctionele CF’s met een bijloopas. Tijmen uit Gorinchem en Remco uit Boven-Hardinxveld gaan deze bemannen. Deze auto’s en hun chauffeurs zijn echt multifunctioneel. Naast de bijloopas beschikken deze over een kiepinstallatie en een compressor. Hiermee kunnen Remco en Tijmen voor onze bulkklanten in de diervoerderingrediënten extra zware lading rijden, containers voor Damen Shipyards, mortel voor de Beamix, en constructies/units voor diverse klanten. Een foto van de nieuwe truck met Beamix-oplegger prijkt al op het kantoor van Beamix te Gorinchem. Zoals alle wagens zijn ook deze trekkers besteld en uitgedokterd door de slimme mensen van de werkplaats onder aanvoering van het hoofd technisch dienst Mees de Kock. Mees vierde onlangs zijn 45-jarig jubileum bij de zaak.

Multifunctionaliteit is een kernkwaliteit van Boerman Transport. Naadloos kunnen wisselen tussen soorten vervoer/klanten. Chauffeurs die meer dan één type werk kunnen doen. Het leidt tot een soepel en efficiënt bedrijf waar naast de dagelijkse spanning en drukte er toch ook wel elke dag (meer dan) een keer gelachen wordt. Ook ons kantoorpersoneel is multifunctioneel en doet naast zijn hoofdtaak diverse dingen erbij die hem of haar goed past. Zo ook onze secretaresse Barbara, die ook de administratie en de planning ondersteunt. En zelfs als fotografe draagt ze haar steentje bij; gelukkig hadden we bij deze fotosessie ook nog ondersteuning van de heer T. Boerman waardoor de chauffeurs nu eens een keer mèt Barbara op de foto konden. Die kans lieten ze niet schieten!

T. Boerman is inmiddels 73 jaar oud en laat met regelmaat zijn gezicht nog zien en op een zonnige zaterdagmorgen acht nieuwe auto’s bewonderen vindt hij zeker geen slechte tijdsbesteding. De dagelijkse zorgen laat hij over aan directeur Wim Nienhuis, die dat overigens met veel plezier doet.

Boerman Transport is onderdeel van de Boerman Groep waar ook de Jong Transport en VCT Containertransport uit Rozenburg deel van uitmaken. De Jong Transport heeft per 1 oktober twee nieuwe trekkers CF 440 FTG 6X2 op de weg gezet. Mede in verband met de eisen van de tweede Maasvlakte.

Sander aan de Wiel, in dienst bij Boerman Transport, gaat met de trekker van de Jong werkzaamheden uitvoeren voor de VCT. Een mooi staaltje samenwerking binnen de groep. Rein wordt de gelukkige berijder van de tweede CF van de Jong.