Clicky


Mega busorder van Arriva voor VDL

Mega busorder van Arriva voor VDL
03-10-2014 13:22 | Nieuw Materieel | auteur De Redactie

VDL Bus & Coach, onderdeel van VDL Groep, heeft een contract getekend met personenvervoerbedrijf Arriva Nederland voor de levering van 164 openbaarvervoerbussen voor de Nederlandse concessies Oost- en West-Brabant. De order bestaat uit 89 VDL Citea’s LLE en 75 VDL Citea’s SLF. Vanaf 14 december 2014 verzorgt Arriva het openbaar vervoer in deze twee concessies. Vrijdag 3 oktober 2014 is de leveringsovereenkomst getekend door de heer Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva Nederland en de heer Willem van der Leegte, adjunct-directeur VDL Groep, in het bijzijn van Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Brabant de heer Ruud van Heugten.

Bijzonder trots

Willem van der Leegte, adjunct-directeur VDL Groep: “Wij zijn bijzonder trots om wederom zoveel bussen te mogen leveren aan Arriva Nederland. Een extra mooie bijkomstigheid is dat de Citea’s deze keer bestemd zijn voor de provincie Noord-Brabant, de bakermat van VDL Groep.
We zijn ook zeer verheugd met het feit dat Arriva Nederland naast de in Nederland inmiddels zeer bekende streek- en stadsbus Citea LLE, nu ook gekozen heeft voor de Award winning stadsbus Citea SLF. Deze order van 164 openbaarvervoerbussen is belangrijk voor het behoud van de werkgelegenheid. De productie van de chassis vindt plaats in Eindhoven. De opbouw van de bussen gebeurt grotendeels in Heerenveen en deels in Valkenswaard.”

Samenwerking VDL en Arriva

VDL Bus & Coach werkt al jaren samen met Arriva. In de afgelopen jaren is deze goede relatie meermaals bewezen, onder andere met de order van 275 bussen voor Arriva Nederland in 2012 voor de Nederlandse concessies Friesland en Zuid-Holland Noord. En ook internationaal met leveringen aan Arriva in Zweden en Arriva Bus and Coach in Groot-Brittannië. Naast de levering van de bussen is VDL door Arriva Nederland gekozen als partner voor het onderhoud en de reparaties gedurende de duur van de concessies. Hiermee wordt de samenwerking in de toekomst nog verder uitgebreid.