Clicky


Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 22 1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 22 -1]
03-10-2014 10:27 | Transport | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE -  'Wie kent deze vrachtwagen nog?'. Maandelijks behandelen we een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

Magirus Deutz maakte jarenlang deel uit van het Klöckner-Humboldt-Deutz concern. In 1975 ging Magirus op in Iveco, samen met Fiat, OM, Lancia en Unic. Deutz ging als zelfstandige motorenfabriek verder. Dit frontstuurmodel werd in 1963 geïntroduceerd met een stalen grille. Vanaf 1975 werd een kunststof grille toegepast zoals bij deze wagen (gebouwd in 1978).

Als vijftiger herinner ik me uit de jaren  '70 nog verschillende grotere bedrijven die met een hele vloot Magirus Deutz frontstuur trucks reden: Nedex - Roermond,  E.J. van Dijk - de Meern, de Roos - Deventer, Pax - Leeuwarden en Kroon - Assen. Het karakteristieke motorgeluid van de luchtgekoelde motoren en de fraaie lijnen van de hoge slaapcabine maakten indruk. Helaas stopte Iveco al vrij snel met het gebruik van luchtgekoelde motoren.

Heeft u nog in een Magirus Deutz frontstuur truck gereden? Wat was uw ervaring? Wat vindt u typisch voor deze Magirus? Heeft u nog leuke, mooie foto's van de Magirus Deutz waarin u gereden heeft? Alle anekdotes en (rechtenvrije!) foto's zijn welkom! Wij bundelen alle reacties en zullen deze publiceren in deel 2 op vrijdag 17 oktober.

U kunt uw foto's en anekdotes insturen vóór 15 oktober naar: redactie@transport-online.nl

Auteur: Leonard Looijenga

Foto's

  • Rongen
    Rongen
  • Scania Vabis
    Scania Vabis
  • ITS
    ITS
  • Mourik
    Mourik