Clicky


Acht jaar cel voor fatale wurgseks

Acht jaar cel voor fatale wurgseks
01-10-2014 18:07 | Binnenland | auteur De Redactie

ROERMOND - Een man in Roermond moet acht jaar de cel in omdat hij zijn 45-jarige huisbaas doodde tijdens een seksspel. Dat heeft de rechtbank in Limburg woensdag bepaald. Omdat de man al twee jaar in de cel zat, moet hij daar nog zes jaar blijven. De straf valt lager uit dan het OM had geëist.

Het duo had in mei 2012 wurgseks met elkaar. De man had de huisbaas op zijn verzoek vastgebonden met tie-wraps en zijn mond met tape afgeplakt. Met een elektriciteitssnoer moest de man tijdens de seks de keel van het slachtoffer dichtknijpen, waardoor hij minder adem zou krijgen. Dit was een 'soort van wurgen', zo verklaarde hij tijdens het proces.

Het slachtoffer overleed nadat de man het snoer te strak had aangetrokken. De man belde na zijn actie niet de politie, maar sloeg op de vlucht. Hij nam de pinpas en telefoon van de vrouw mee. De rechtbank vindt dat de man daarmee een 'ernstig gebrek aan respect' voor het slachtoffer heeft getoond. De man werd gearresteerd nadat hij met de gestolen pas had gepind.

De rechtbank gaat niet mee in de eis van justitie, dat wilde dat de man nog veertien jaar de cel in gaat. De geëiste straf is gepast als de man van plan was de huisbaas te doden. Dat is echter niet uit het bewijs af te leiden, aldus de rechtbank. (Novum)