Clicky


FNV: 'Niemand bij Brink’s is zijn baan zeker'

FNV: 'Niemand bij Brink’s is zijn baan zeker'
01-10-2014 11:46 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

De vakbonden zijn niet tot een akkoord kunnen komen met Brink’s over een nieuwe bedrijfscao. Na twee onderhandelingsronden besloot Brink’s een eindbod neer te leggen.

In dat eindbod van het geld- en waardetransportbedrijf ontbreekt in de ogen van de vakbonden de waardering voor de werknemers volledig. Meindert Gorter, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Brink’s draait al een tijd met goede resultaten en de ruim duizend medewerkers werken dagelijks keihard mee aan die goede resultaten. De werkdruk is weliswaar gigantisch hoog, maar de werknemers blijven kwaliteit leveren. Het goede bedrijfsresultaat vinden we echter totaal niet terug in het eindbod van Brink’s."

'Eindbod volstrekt onvoldoende'

De vakbonden wilden een korte cao-ronde met een loonafspraak. Om daarna snel met Brink’s te gaan praten over de toekomst en werkzekerheid van de medewerkers.

Gorter: “Die weg is door Brink’s geblokkeerd. Wij vinden het eindbod volstrekt onvoldoende en gaan nu onze leden vragen naar hun mening. We hebben in oktober zeven vergaderingen gepland. Daarin kunnen de vakbondsleden aangeven of ze net als wij het eindbod van Brink’s onvoldoende vinden en of ze eventueel bereid zijn tot actievoeren.”