Clicky


Boetes bij transportcontrole Joure

Boetes bij transportcontrole Joure
01-10-2014 10:31 | Controles | auteur De Redactie

JOURE - De politie heeft dinsdag een integrale milieu- en transportcontrole gehouden in Joure. Tijdens de controle werd 17 keer proces-verbaal opgemaakt, meldt de politie.

Medewerkers van de politie, douane, Inspectie Leefomgeving en transport, Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en Rijksdienst voor het wegverkeer hebben 30 vrachtwagens gecontroleerd.

De te controleren voertuigen werden door motoragenten van de A6 en de A7 gehaald en meegenomen naar de controleplaats op het terrein van Rijkswaterstaat in Joure. Op de controleplaats werden de vrachtwagens technisch onderzocht, de lading werd geïnspecteerd, de tachograaf gecontroleerd en voertuigen werden gewogen.

Er werd in totaal 17 keer proces-verbaal opgemaakt voor onder andere technische gebreken, overbelading, niet goed gezekerde lading en lading die te ver uitstak. Eén chauffeur mocht niet verder rijden. Zijn vrachtwagen, die geladen was met mest, woog 75 ton terwijl 50 ton is toegestaan. Hij kreeg daarnaast ook nog een proces-verbaal.