Clicky


Aardbeving in Groningen gevoeld

Aardbeving in Groningen gevoeld
30-09-2014 15:18 | Binnenland | auteur De Redactie

TEN BOER - Bij het Groningse Ten Boer heeft zich dinsdag om 13.42 uur een aardbeving voorgedaan. Dat meldt het KNMI dinsdag. De aardbeving werd ook in de stad Groningen gevoeld. Het is nog niet bekend of er veel schade is ontstaan.

De beving had een kracht van 2.8 op de schaal van Richter en ontstond op drie kilometer diepte. Verschillende mensen in Winsum, Bedum en Stedum melden via Twitter de aardbeving te hebben gevoeld.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) meldt op haar website dat de aardbeving verband houdt met de gaswinning in Groningen. Het is nog niet bekend hoeveel mensen bij de NAM schade hebben gemeld.

De Groningse brandweer had rond 15.30 uur zeven meldingen van schade binnengekregen. Vijf meldingen kwamen van mensen uit de stad Groningen en twee van inwoners van Bedum. "De meldingen varieerden van 'mijn huis schudt' tot 'de deur sluit niet goed'", aldus een woordvoerder.

Onder andere op het stadhuis in Groningen en in het Universitair Medisch Centrum Groningen is de beving eveneens opgemerkt, melden Groningers op Twitter. Zo zegt wethouder Verkeer, Sport & Cultuur van de gemeente Paul de Rook (D66) dat hij de beving 'zo hevig nog niet gevoeld' heeft. (Novum)