Clicky


Dertien gewonden Monstertruckshow nog in ziekenhuis

Dertien gewonden Monstertruckshow nog in ziekenhuis
30-09-2014 13:42 | Binnenland | auteur De Redactie

HAAKSBERGEN - Van de 31 mensen die zondag gewond raakten bij de monstertruckshow in Haaksbergen liggen er nog dertien in een ziekenhuis. Dat heeft de gemeente Haaksbergen dinsdagavond na een inventarisatie bekendgemaakt. Het gaat om zes mannen en acht vrouwen. Onder hen zijn twee kinderen.

De slachtoffers liggen verspreid over vier ziekenhuizen in de omgeving van Haaksbergen. Over de toestand van de slachtoffers zei een woordvoerder eerder op de dag geen mededelingen te kunnen doen. Haaksbergen heeft verder ook de identiteit van de drie doden officieel bevestigd. Het gaat om een 50-jarige man, een 73-jarige vrouw en een 5-jarige jongen.

De betrokken hulpverleners, slachtoffers en getuigen van het ongeval kunnen een bezoekje verwachten van de burgemeester en wethouders.

De gemeente heeft inmiddels een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de vergunningverlening voor de monstertruckshow, waarbij drie mensen om het leven kwamen. De show werd gehouden op een relatief klein plein, waar de toeschouwers dicht op het parcours stonden. De bestuurder van de monstertruck zit nog vast.

De gemeenteraad van Haaksbergen spreekt later over de kwestie. Volgens een gemeentewoordvoerder is nog niet duidelijk wanneer dat gebeurt. Vanwege de enorme impact organiseerde de gemeente maandagavond al wel een informatiebijeenkomst voor betrokkenen. Er kwamen ruim tweehonderd mensen op af. (Novum)