Clicky


Chauffeur ernstig gewond na kantelen bietenwagen

Chauffeur ernstig gewond na kantelen bietenwagen [+foto]
30-09-2014 09:42 | Ongevallen | auteur De Redactie

NOORDHORN - In de nacht van maandag op dinsdag is een 23-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Noordhorn. De chauffeur raakte op de nieuwe rotonde van de Rijksstraatweg (N355) door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hierdoor kantelde de met bieten geladen combinatie en kwam tot stilstand in de berm.

Hulpdiensten rukten massaal uit waaronder de brandweer van Zuidhorn, politie en ambulance, en het Mobiel Medisch Team van het UMCG. Na een half uur kon de brandweer het slachtoffer uit de cabine bevrijden. Het letsel deed zich ernstig aanzien. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De Verkeersongevallen Analyse van politie Noord-Nederland heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd en door de hoeveelheid verspreide suikerbieten was de chaos compleet. De berging en opruimingswerkzaamheden hebben de hele nacht nog geduurd. Hierdoor moest de nieuwe tunnel bij Noordhorn worden afgesloten voor al het verkeer.

©Foto: Jan Beets/112Groningen