Clicky


Panden en auto's in Voorburg beklad met IS-leuzen

Panden en auto's in Voorburg beklad met IS-leuzen
29-09-2014 11:37 | Binnenland | auteur De Redactie

VOORBURG - Meerdere panden en auto's in Voorburg zijn zondag beklad met pro-IS en anti-joodse leuzen. Het gaat onder meer om een hoekwoning, een flatgebouw, een basisschool en twee autobusjes, zo meldt Omroep West maandagochtend.

Op het huis aan de Nicolaas Beetslaan staat sinds zondagavond 'ISIS alle joden gaan dood'. In dezelfde straat is een busje beklad met de letters 'ISIS'. Ook basisschool De Driemaster aan de Spinozalaan is besmeurd. Volgens de regionale omroep stond op een van de muren 'alle jode gaan dood'. Ook zouden er pro-IS leuzen op de muren zijn geschreven.

De school en de gemeente zijn begonnen met het verwijderen van de teksten. Sommige leerlingen worden door hun ouders thuis gehouden, meldt een ouder aan Omroep West.

De politie gaat uit van 'baldadigheid', zo meldt een woordvoerder. De buurt hoeft volgens hem 'absoluut niet' te vrezen voor een verhoogde terreurdreiging. "We nemen dit serieus omdat er gebouwen zijn vernield. Daarvoor zoeken we getuigen en uiteindelijk ook de daders. Maar meer is het ook niet", stelt de zegsman. (Novum)