Clicky


Piloten van Lufthansa staken dinsdag opnieuw

Piloten van Lufthansa staken dinsdag opnieuw
29-09-2014 10:15 | Algemeen | auteur De Redactie

FRANKFURT - Lufthansa heeft dinsdag andermaal te kampen met stakende piloten op de luchthaven van Frankfurt. Tussen 08.00 uur en 23.00 uur werken de piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij niet. Dat melden Duitse media maandag.

De staking van dinsdag treft met name de langeafstandsvluchten vanaf Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland. Of ook op andere Duitse vliegvelden wordt gestaakt, is nog niet duidelijk.

Pilotenvakbond Vereinigung Cockpit had eind vorige week al nieuwe stakingen aangekondigd, nadat onderhandelingen over lonen en een pensioenregeling waren gestrand. Een datum was nog niet geprikt. Begin deze maand staakten de piloten ook al. Toen moesten er honderden vluchten worden geschrapt.

Vorige week wilden de piloten ook het werk neerleggen, maar dat plan werd geparkeerd toen Lufthansa nieuwe voorstellen deed en de partijen weer gingen onderhandelen. De piloten willen niet dat Lufthansa de regeling voor vervroegd pensioen afschaft. Daarnaast moeten de lonen met tien procent omhoog, vindt de vakbond. (Novum)