Clicky


Heleen Mees wil miljoenen van ex-geliefde

Heleen Mees wil miljoenen van ex-geliefde
29-09-2014 10:03 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Heleen Mees wil van haar ex Willem Buiter een schadevergoeding van 20 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) zien. Dat schrijft het AD maandag. De econome werd door Buiter aangeklaagd wegens stalking, kwam in de gevangenis terecht en heeft sindsdien geen werk meer.

Waar Mees eerst nog een jaarinkomen van tweehonderdduizend dollar had (158 duizend euro), heeft ze nu geen enkel inkomen meer, zo stelt haar advocaat Olav Haazen tegenover de krant. Daarom wil ze geld zien. Ze zegt dat haar carrière volkomen is 'vernietigd' en dat ze veel emotionele schade heeft ondervonden van haar verblijf in de gevangenis.

Haazen zegt tegen het AD dat de schadeclaim is gebaseerd op 'diverse valse aangiften' die Buiter heeft gedaan bij de politie, zoals het beschuldigen van stalking, lastigvallen, bedreiging en een reeks van 'valse en misleidende mededelingen over Mees' seksueel obsessief gedrag'.

Mees heeft de eis ingediend bij de rechtbank in New York maar volgens het AD sleept ze Buiter en zijn vrouw ook in Amsterdam voor de rechter. Ze wil de twee dwingen tot een rectificatie in drie landelijke kranten.

Mees werd vorig jaar juli in New York gearresteerd op verdenking van stalking, bedreiging en seksuele intimidatie van Buiter. Ze zou hem enkele jaren lastig hebben gevallen met duizenden e-mails nadat hij de affaire had beëindigd. Mees zou seksueel getinte foto's van zichzelf, maar ook afbeeldingen van dode vogels en ernstige verwensingen, naar Buiter hebben gestuurd. (Novum)