Clicky


Derde dode na motorincident met monstertruck

Derde dode na motorincident met monstertruck
29-09-2014 09:42 | Ongevallen | auteur De Redactie

HAAKSBERGEN - Bij het motorincident met een monstertruck in Haaksbergen is zondag een derde slachtoffer gevallen. Van nog vijf personen is de situatie kritiek, meldt de Overijsselse gemeente zondagnacht. De drie slachtoffers zijn een jongen, een man en een vrouw.

Zondag werd bekend dat bij het ongeluk, waarbij een truck met reuzengrote banden inreed op een menigte, twee doden waren getroffen. Burgemeester van Haaksbergen Hans Gerritsen (PvdA) sprak zondagavond uit dat door de toestand van de zwaargewonden meer mensen zouden kunnen overlijden. In totaal zijn achttien mensen aan hun verwondingen behandeld.

De vergunning die de gemeente voor het evenement had afgegeven voldeed niet aan de internationale eisen. Dat blijkt uit de vergunningsaanvraag die de gemeente op internet heeft gezet. Volgens internationale regels mag het publiek niet binnen 45 tot 50 meter van de truck staan. Het publiek stond zondag op 30 tot 35 meter afstand achter een hek. "Zo gebeurt het altijd", zo zei Geerlof Kanis van Sterevenementen Haaksbergen tegen RTV Oost.

Het is nog niet bekend waardoor de truck de menigte inreed. Kanis ziet twee mogelijke oorzaken voor de fatale crash. Volgens hem bleef het gaspedaal hangen of deed de rem van de monstertruck het niet. Videobeelden van het incident laten zien hoe de monstertruck, een voertuig met 1500 pk, eerst over een rij auto's heen rijdt. Daarna neemt hij een bocht naar links, recht op het publiek af. Dat kan geen kant op.

De chauffeur van de truck wordt verdacht van dood door schuld, stelde zijn advocaat zondag tegen RTV Oost. De man werd na het incident aangehouden en verhoord. Voor de slachtoffers is een condoleanceregister geopend. (Novum)